Da Capo ‘81
Opgericht 17 februari 1981
Entree.
Uitvoering(en).
Repetitielocatie.
De vereniging.
Infoblad.
CD's.
Multimedia.
Donateur worden.
Gastenboek.
Cont@ct.
De accordeonvereniging Da Capo ‘81 werd op 17 februari 1981 opgericht door Bep Hermarij, zijn vrouw Greet, Rijk en Toet Noordenbos, Karel Jansen en Cor Rijkes. Het voornaamste doel bij de oprichting was om de accordeonmuziek, zoals dat op dat moment werd uitgevoerd, een nieuwe impuls te geven. Dit nieuwe impuls bestond uit een ding genaamd “SWING”. De oprichters vonden dat accordeonmuziek moest gaan swingen en swingen deed het zeker bij Da Capo ‘81 vanaf de eerste repetitie. Niet voor niets heeft het eerste nummer, dat op het repertoire staat van de Accordeon Big Band, als titel “SWINGING ACCORDEONS”. Op dit momemt heeft de vereniging twee uitvoerende orkesten; het Accordeonorkest Da Capo en de Big Band Da Capo ‘81.

De Big Band heeft in de afgelopen jaren een eigen gezicht en een eigen sound als "jazzy" accordeon Big Band opgebouwd. We kunnen trots wel zeggen dat zij wel degelijk op hun instrumenten in de jazz wereld hun mannetje kunnen staan. Nummers van o.a. Count Basey, Duke Ellington, Billy Straihorn, Glenn Miller en vele anderen kunnen zij met hun accordeons vertolken.  Een mooi voorbeeld is het nummer "Splanky" van Duke Ellington. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw was dat de eindtune van het televisie actualiteitenprogramma Brandpunt van de KRO. Eenmalig werd deze eindtune door de Big Band ten gehore gebracht. Dit nummer staat op de eerste van de twee CD's die Da Capo 81 heeft uitgebracht.

Da Capo is in het gelukkige bezit van zangers en zangeressen die hun nummers op voortreffelijke wijze ten gehore brengen. Van jazz tot swing en van musical tot "ouwe gouwe". De Accordeon Big Band Da Capo '81 speelt onder andere muziek van de Andrew Sisters waarbij vocaal de eigen Da Capo Sisters hun mannetje staan.

De Portugese zanger Jorge da Silva Futre voor het commerciële werk met nummers als: Requerda, Amor Amor, Una Casa Portugesa en diverse nummers van Julio Iglesias. Maar ook worden nummers uit het genre operette en volksmuziek niet vergeten. Zanger Koos Moens neemt dit met enthousiasme voor zijn rekening.

De Big Band kan ook als dans- en showorkest optreden. Zij zijn dus van alle markten thuis en kunnen u een avondvullend programma brengen met jazz, dans- en luistermuziek. We kunnen wel zeggen dat de Big Band Da Capo '81 zijn sporen in de afgelopen jaren wel verdiend heeft. Men heeft diverse radio- en televisieoptredens gedaan bij o.a. RTL4, NCRV en Veronica. De opening van een sterrengala in het koninklijk theater Carré, in 1992, werd door Da Capo ‘81 verzorgt in samenwerking met Ron Brandsteder. Het orkest trad op in de Frankfurter Messe bij de grootste muziekbeurs ter wereld. In 2001 is het orkest op uitnodiging naar Italië afgereisd om daar diverse optredens te verzorgen. Naast dit soort optredens treedt dit orkest ook regelmatig op in diverse verpleegtehuizen en bij zorginstanties.

Da Capo '81 kan en zal een zeer gevarieerd programma neerzetten in een avondvullend programma, waarbij zij u laten genieten van alle facetten van de muziek. Natuurlijk is er altijd overleg mogelijk over de invulling van een dergelijk programma bij een van uw feesten.